Körmenet

2022.09.28. 13:03

A Fogolykiváltó Szűzanyához imádkoztak Vépen

Vasárnap körmenettel és közös imádsággal ünnepelték meg a Vépi Plébánia hívei a Rákóczi Ferenc utcában található "Mária-ház" kápolna felszentelési évfordulóját és búcsúját.

Tóth Kata

Szalay Márton kántor és Németh Tamás plébános

Forrás: Tóth Kata

A szeptemberi Mária-ünnepek sorában az utolsó vasárnapra esik Fogolykiváltó Boldogasszony ünnepe. Idén a háborúk, a békétlenség és még a koronavírus-járvány veszélyének is kitéve őt kérve és engesztelve, körmenettel vonultak a hívek a templomtól a kápolnáig.

 „Ó, nézz le édes Szűzanya hű magyarjaidra, Vigasztaló, derűs napfényt adjál fiaidra. Kegyelmes jó anyánk tekints a foglyokra, ó nagy irgalmú Szűzanya, vezesd őket haza.” – a helyszínen a Háborús dalok című gyűjteményben szereplő, 1945-ben született megindító fogolyének is felhangzott – annak idején ezzel várták haza a családtagok az elhurcoltakat, az idegenbe szakadt hadifoglyokat. Majd Németh Tamás plébános vezetésével a Fogolykiváltó Boldogasszonyhoz imádkoztak a hívek mindazokért, akik a szenvedélyek – alkohol, kábítószerek, nikotin, a zabolátlan testiség – rabságában sínylődnek vagy valamilyen gondban élnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában