Egyeztetés

2022.09.06. 18:00

A Lorigo civil támogatókat vár az MMIK-tűz után

Amint azt megírtuk, az MMIK-tűz miatt kárt szenvedett szombathelyi Lorigo TSE időpontot kért az önkormányzattól, hogy kaphatnak-e támogatást a próbatermük helyreállításához. Az egyeztetés megvolt, visszakérdeztünk az érintetteknél, miben tudtak megegyezni.

Merklin Tímea

Forrás: Cseh Gábor

A Lorigo TSE elnöke, Lovas Henriette elmondta, hogy László Győző és Horváth Soma alpolgármesterek fogadták múlt csütörtökön, és felajánlották a fizetésük egy részét, összesen négyszázezer forintot.  - Nem azt kívánom, nem azt várom, hogy valaki a személyes fizetéséből adjon, bár szép gesztus tőlük, és minden forintért hálás vagyok. A négyszázezer forint egy kicsit segít, de közel tízmillió forint a kárrendezés és a más próbahelyekre való járás miatti pluszköltségek összege. Bíztam abban, hogy van az önkormányzatnak egy olyan kerete, amiből baj esetén segíteni tud – fogalmazott Lovas Henriette.   

 Megkérdeztük az önkormányzatot is, hogy tárgyalt-e az egyesülettel a segítségnyújtásról. Mire jutottak? Van-e forrás/keret a városnál általánosságban a civil egyesületek támogatására? Ebből a Lorigo TSE-nek is juthat? Ha igen, mennyi? A város egy múlt heti Facebook-poszttal válaszolt, amely több olyan információt tartalmazott, amit már megírtunk, így azt is, hogy az Agora Sportházban tarthatja az egyesület a táncpróbák egy részét a következő két hónapban. Emellett a poszt utal arra is, hogy mit is jelent a személyes fizetésből való jótékonyság, amit az egyesületi elnök is emleget: „Szombathely városvezetése korábbi ígéretének megfelelően a parlament által elfogadott kötelező béremelés összegét minden hónapban jótékony célra ajánlja fel, szeptember hónapban pedig 400 ezer forinttal támogatja a Lorigo TSE-t.”

 

A poszt – nyilván, hiszen nem nekünk írták – nem válaszol arra a kérdésünkre, hogy van-e a városnak kerete/forrása a civil egyesületek támogatására általában, és jut-e abból a Lorigo TSE-nek, és ha igen, mennyi. Annyit írtak ki a közösségi oldalra, hogy a Lorigo TSE idén is „egyéb sportszervezetek támogatásban" részesült az ennek keretében adható maximális összegben. Lovas Henrietténél érdeklődtünk, hogy mi volt ez az összeg, aki elmondta: ez ötszázezer forint volt egy évre, tavasszal adták működési támogatásként, pályázat útján lehetett hozzájutni, év elején adták be; ez a pénz nem probléma esetére volt, itt most a tűzkárról és a következményeiről van szó. 

A Lorigo TSE most gyűjtést rendez, hogy mielőbb helyreállíthassa a próbatermét, várja a civil támogatókat.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában