Összefogás jegyében

2022.09.22. 17:31

A szövetkezeti összefogást ünnepelték kitüntetésekkel Szombathelyen - fotók

A nemzetközi szövetkezeti összefogás jegyében tartott megemlékezést tegnap a Vas Megyei Szövetkezeti Koordinációs Bizottság a Farkas Károly utcai rendezvényközpontban.

Bege Botond

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Az összejövetelen a megemlékezés mellett kitüntetéseket is átadtak és tekeversenyen is részt vehettek a szövetkezeti tagok. Több évtizedes múltja van a megyei szövetkezeti találkozónak, de arra nem volt még példa, hogy egymást követő két évben elmaradt volna. Az eredetileg július elejére tervezett rendezvényt, Schmalzel Antalnak, a Mezőgazdasági Termelők Vas Megyei Szövetsége elnökének váratlan halála miatt elhalasztották. Schmalzel Antalra egy perces néma felállással emlékeztek.

Talasz Csilla, a Mezőgazdasági Termelők Vas Megyei Szövetségének titkára tartott ezután ünnepi beszédet. Többek között beszélt arról, hogy a szövetkezetek azért dolgoznak, hogy jobb világot építhessenek, és hogy hogyan teszik ezt az emberközpontú üzleti modelljükkel, amely az önsegélyt, a méltányosságot, az őszinteséget és a másokkal való törődést helyezi előtérbe. Voltak, akik a kitüntetésüket már korábban átvehették, mint például Szabó László, aki a Pesti Vigadóban Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úrtól vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, mint a Vas Megyei Iparszövetség Elnöke. 2021 novemberében Korsós Erzsébet a Magyar Iparszövetség Emlékgyűrűje kitüntetésben részesült.

 

Az ünnepségen kitüntetést vehetett át: Nagyné Görög Júlia, Turkovics Imréné, Vass Imre Gyula, dr. Gaál Imre, ők a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének emlékérmét vehették át a több éves munkájuk elismeréseképp. Az ünnepséget megelőzően a szövetségi ágazatok csapatai között tekeversenyt rendeztek. A győzteseket az ünnepség részeként díjazták. Egyéniben Egervölgyi Péter bizonyult a legjobbnak, csapatban pedig a Teszöv csapata győzedelmeskedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában