Körkép

2022.09.09. 16:00

A vevőknek, a bérlőknek is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk - Egekben a garázsárak

A fővárosban és a megyeszékhelyeken egyaránt megugrott a garázsok, autóbeállók ára. Az egyik legnagyobb ingatlanközvetítő portál elemzéséből kiderül: Szombathelyen az eladási és a bérleti díjak is jelentősen emelkedtek.

Vas Népe

Szombathelyen nemcsak a vevőknek, a bérlőknek is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk

Forrás: MW-archív

 Balogh László, az ingatlan. com vezető gazdasági szakértője elmondta, a pandémia idején volt némi megingás a piacon, hiszen az ingyenes parkolás miatt csökkent az eladó és kiadó garázsok, autóbeállók iránti kereslet. Mostanra azonban ez fokozottan visszatért. Debrecenben például 56 százalékkal 7 millió forintra, Győrben 48 százalékkal 6,2 millió forintra, Szegeden 73 százalékkal 8,4 millió forintra, Székesfehérváron pedig 42 százalékkal 6,8 millió forintra nőtt a kínálatban szereplő garázsok átlagára. Szombathelyen a garázsok átlagos eladási ára jelenleg eléri a 6,8 millió forintot, ez szintén nagyon jelentős emelkedés a tavalyi 4,9 millió forintos árhoz képest – nem mellesleg pedig magasabb a fővárosi átlagnál. 

Kiderült az is, hogy Szombathelyen emelkedett a legnagyobb mértékben a kiadó garázsok havi bérleti díja: míg a legtöbb megyeszékhelyen ez az összeg 20 és 25 ezer forint között mozog, nálunk eléri a 30 ezer forintot.

 A szakértő szólt arról is: a nagyvárosi garázsdráguláshoz az is hozzájárult, hogy az építőipari árrobbanás miatt az új építésű társasházak eladó parkolóhelyeinek bekerülési költsége jelentősen növekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában