Almafesztivál

2022.09.20. 08:14

Almából a világ Jánosházán: 91-féle finomság

Hagyományos őszi rendezvényét, az almafesztivált tartotta meg hétvégén a kisváros: 91-féle almás süteményt és almalekvárt kínáltak.

Polgár Patrícia

A színes programok mellett a nap középpontjában természetesen az alma állt, 91-féle almás süteményt és lekvárt kínáltak

Fotó: © Unger Tamás

A programok sora a Bors Géza gyűjteményéből összeállított kiállítás megnyitójával indult, de volt kutyás bemutató, kézműves vásár, gyermekeknek szóló attrakciók, valamint koncertek is. A lakosságlistán szereplő helyiek regisztrációs jegyeket kaptak, ezek birtokában válogathattak a 91-féle almás sütemény és lekvár között. A finomságokat a helyi civil szervezetek és intézmények csapatai készítették el. Köztük versenyt is hirdettek: a kóstolók megszavazhatták, melyik ínyencség is ízlett nekik a legjobban. Az első helyezést a báziskonyha csapata zsebelte be lenyűgöző almás réteseivel. 

© Unger Tamás
Az almás étkek között versenyt is hirdettek
Fotós: © Unger Tamás

Az idén is az almafesztiválon hirdették ki a pálinkaverseny eredményét. Ezúttal a karakói almás, azaz a Higem-Ker Kft. nyerte a VII. Vas Megyei Alma Termésű Pálinka- és Párlatverseny Champion-díját vilmoskörte-pálinkájával. Csonthéjas termésű pálinka és párlat kategóriában szintén ők diadalmaskodtak fürtösmeggy-pálinkájukkal. A káldi Horváth István ágyas pálinka és párlat kategóriában ágyaskörte pálinkájával, Alma termésű pálinka és párlat kategóriában alma párlatával szerzett arany minősítést. A rendezvényen részt vettek Jánosháza szlovákiai testvérvárosa, Dunajánosháza képviselői is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában