Évforduló

2022.09.11. 20:42

Amikor az oladiak álma testet öltött - Húszéves a Batthyány-templom - fotók

Konkoly István megyés püspök 2002. szeptember 8-án szentelte meg az oladi lakótelep templomát. Az esemény huszadik évfordulóján püspöki szentmisén ünnepeltek a hívek vasárnap.

vaol.hu

Forrás: Cseh Gábor

Megtelt vasárnap este az oladi lakótelep temploma, amit Batthyány-Strattmann László emlékére és a Fatimai Szent Szűz tiszteletére állítottak 2002-ben. Gaál Sándor oladi plébános a húszéves jubileum alkalmából kérte fel dr. Székely János megyés püspököt, hogy tartsa meg az ünnepi szentmisét. Dr. Székely János a jelenlévők között külön köszöntötte a templomépítő Molnár János esperes-plébánost és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőt is. 

Miután elhangzott a tékozló fiú története, dr. Székely János azt a kérdést feszegette: tudunk-e befogadó templomként működni, ahol mindenki otthon van, a tékozló fiú is. Az Istenben való hit erejéről is beszélt, a boldog tudatról: "Van valaki, aki a tenyerén tartja a világot és az életünket". Majd úgy folytatta: - A legnagyobb kincs, amit elrejthetünk a gyerekek szívében, hogy létezik a Mennyei Atya. 

Az Oladi Általános Iskola jelenlévő diákjaihoz szólva a püspök intelemként azt fogalmazta meg: a legfontosabb tantárgy ebben a tanévben is a szeretet. Akkor lesznek boldogok, ha megtanulnak szeretni. Ezt követően a hagyományoknak megfelelően megáldotta az oltár elé helyezett iskolatáskákat. 

Az ünnepi szentmise végén Gaál Sándor plébános köszönte meg mindazok munkáját, akik két évtizeddel ezelőtt hozzájárultak az oladi templom megépítéséhez. Hosszan zúgott a taps Molnár János esperes-plébános számára, aki végig irányította a beruházást. 

Ismert, 1998-ban az akkori Orbán-kormány több mint 160 millió forinttal járult hozzá ahhoz, hogy az oladi lakótelepen egy új templom épülhessen, az Németh István tervei alapján készült el. 

Az ünnepi eseményen a város több jelenlegi önkormányzati képviselője mellett dr. Puskás Tivadar, Szombathely díszpolgára is megjelent. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában