Fejlődés

2022.09.10. 13:56

Bővül a vasszécsenyi bölcsőde - 48 kisgyereket fogadhatnak majd

A napokban meghatározó mérföldkőhöz ért a Tündérország Óvoda és Körzeti Bölcsőde 350 millió forint támogatási összegből megvalósuló férőhely-kialakítási projektje: vállalkozási szerződést kötöttek a kivitelezővel, és átadták a munkaterületet.

vaol.hu

vasszecseny.hu

A beruházás úgynevezett TOP-forrásból valósul meg. Amint Zsolnai Zoltán polgármester lapunkhoz eljuttatott közleményéből kiderül, az önkormányzat szeptember 5-én kötött vállalkozási szerződést a közbeszerzési eljárás során a legkedvezőbb és szakmailag legmegfelelőbb ajánlatot benyújtó nyertes kivitelezővel. Miután a szerződést aláírták, átadták az érintett építkezési munkaterületet. A kivitelezővel kötött szerződés értelmében a munkák befejezési határideje 2023. június 30. 

Mint írja, a beruházás kivitelezése során az új, két csoportszobás bölcsődei létesítményt a már meglévő bölcsőde és óvoda épülete között alakítják ki, ami lehetőséget ad a bölcsődei intézmény férőhelyeinek megduplázására, így összesen 48 gyermek befogadására válik alkalmassá. Az új épületben a csoportszobák mellett további személyzeti és kiszolgálóhelyiségek lesznek, valamint egy gazdasági folyosó, ami összeköti az új épületet a már meglévő bölcsődeépülettel. A gyermekek részére egyebek mellett egy bekerített és játszótéri elemekkel felszerelt játszóudvar, továbbá egy nagy méretű fedett terasz is készül. 

Az épület környezetének kialakítása során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a meglévő növényzetet minél nagyobb arányban megtartsák, emellett több őshonos és kompozíciónak megfelelő lombhullató fa- és cserjefajt telepítsenek. Zsolnai Zoltán a bölcsődei beruházás kivitelezőjének képviselőjével közösen szeptember 12-én, hétfőn 17 órai kezdettel lakossági tájékoztatót tart a beruházás folyamatáról és velejáróiról, illetve a beruházással kapcsolatos kérdésekre is válaszolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában