Közös mise is volt

2022.09.27. 11:00

Brenner János nevét vette fel a heiligenkreuzi ciszterci kollégium

A közelmúltban tartották a heiligenkreuzi Ciszterci Apátságon a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepét. Felszentelték a Heiligenkreuzban épült ciszterci kollégiumot is, amely Boldog Brenner János nevét vette fel.

Tóth Judit

Forrás: Heiligenkreuz Apátság

Az ünnepségen közösen misézett az osztrák Maximilian Heim apát, Bérczi L. Bernát zirci apát, valamint Brenner József szombathelyi nagyprépost és Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános. A szentmisén részt vett Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármester is.   Erre a napra, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepére az osztrák posta alkalmi bélyeget jelentetett meg, valamint első napi borítékot adott ki, helyszíni pecsételéssel. A bélyegen a Szent Kereszt templom új oltárképe látható, amelyen Boldog Brenner Jánost is megfestették.

Megáldották a Boldog Brenner János Közösségi Házat, amely ötven ember részére nyújt modern kollégiumi szálláslehetőséget. Az impozáns épületegyüttes két emelet magasságú aulájának kőszikla darabokkal borított falán Boldog Brenner János ciszterci habitusban ábrázolt nagy üvegképét helyezték el, azt Brenner József áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában