Közgyűlés

2022.09.06. 11:00

Bük térségében a Soproni vízmű látja el az el az ivóvíz-szolgáltatást, még nem döntöttek

A képviselő-testületeknek itt is dönteni kell: átadják az államnak, vagy megtartják a víziközművagyont.

Horváth László

A Soproni Vízmű büki üzemmérnökségének épülete

Forrás: Cseh Gábor

Mint arról lapunkban beszámoltunk, az egyes önkormányzatok dönthetnek arról, hogy a víziközmű-vagyont megtartják vagy az állam javára felajánlják. A képviselő-testületek a végső döntést szeptember végéig hozhatják meg. Észak-Vas megye tíz településén, Bük térségében a Soproni vízmű látja el az ivóvíz-szolgáltatást, illetve végzi a szennyvíz kezelését. A Soproni Vízmű Zrt. legnagyobb tulajdonosa a soproni önkormányzat. 

A város képviselőtestülete a napokban rendkívüli közgyűlésen tárgyalta a témát. Elfogadták azt a határozati javaslatot, hogy elvi hozzájárulását adják a víziközművagyon állami tulajdonba kerüléséhez. A Soproni Vízmű integrálásáról a Nemzeti Vízművek Zrt.-hez egy szándéknyilatkozatot is elfogadtak. Kifejtették: a fenntarthatóbb működtetés, illetve a szolgáltatás további fejlesztése miatt lehet szükség a csatlakozásra. A végső döntést egy következő közgyűlésen hozzák meg. A vízmű második legnagyobb tulajdonosa, 9,16 százalékkal a büki önkormányzat. 

Dr. Németh Sándor polgármester elmondta: a víziközművagyonnal kapcsolatos döntések meghozatala a közgyűlés feladata. Mielőtt felelős határozatot hoznak, további egyeztetésekre és informálódásra lesz szükség. Sajtoskálon a képviselő-testület a napokban ült össze. A víziközművagyon kérdése – a megfelelő információk hiánya miatt – ekkor nem került napirendre – tájékoztatott Haller Imre polgármester. – Hivatalos megkeresést a Soproni Vízmű részéről még nem kaptunk, így eddig érdemben nem is tudtunk foglalkozni a dologgal. Amint megkapjuk az értesítést, összeül a képviselő-testület, és meghozzuk a szükséges döntést – mondta Hajós Attila, Bő polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában