Közös egyeztetés

2022.09.29. 15:52

Döntöttek: így takarékoskodnak Sárváron - Mutatjuk, mit zárnak be és mi marad nyitva

Az önkormányzat vezetése közös egyeztetést tartott a városi intézmények és cégek képviselőinek részvételével.

Pajor András

Az önkormányzat a Sárvár Arénában a lehető legtovább szeretné működtetni a mozit

Forrás: Pajor András

– Az ukrán háború és az Európai Unió elhibázott szankciói miatt előállt energiaválság kényszerű intézkedések meghozatalára ösztönzi a települést – jelentette ki Kondora István polgármester a rendelkezéseket ismertetve.

Változatlan formában működhet tovább az őszi és téli időszakban is a városi bölcsőde, az óvodák, a gondozási központ, a védőnői szolgálat, az orvosi rendelők és korszerű fűtési rendszerének köszönhetően a ZeneHáza. 

– Az önkormányzat számára kiemelten fontos a gyermekek és az idősek egészsége, biztonságos ellátása – emelte ki dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

A járási hivatalban elrendelt 25 százalékos energiacsökkentéshez az önkormányzati hivatal is alkalmazkodik, mivel a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal részben közös épületben működik a Sárvári Járási Hivatallal, és közös a fűtési rendszerük is. 

A Sárvár Aréna csökkentett üzemmódban működik az energiaárak emelése miatt. A lehető legkisebb energiafelhasználás mellett a lehető legtovább szeretné az arénát és benne a mozit működtetni az önkormányzat.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt is drasztikusan érinti az energiaárak emelése. A piaci információk alapján a gázköltség a tízszeresére, az áramköltség pedig az ötszörösére emelkedik. Az energiaárak alakulásának függvényében egyes szolgáltatások és a nyitvatartási idő igényekhez való optimalizálása várható a létesítményben.

A rábasömjéni kultúrház, a polgárőröknek és az Aranyhíd alapítványnak helyet adó Batthyány utca 7. szám alatti épület, a Magyar Vöröskereszt Széchenyi utca 31. szám alatti helyisége és a civil szervezeteknek helyet adó Batthyány utca 29. szám alatti volt zárdaépület teljes bezárását tervezi az önkormányzat a fűtési szezonra.

A Nádasdy-vár palotaépületében csökkentett energiafelhasználást terveznek, a hátsó gazdasági épületben az igényekhez igazodva fűthetnek majd, hiszen a civil szervezetek itt kaphatnak új helyiséget. A vár és a várhíd díszvilágítását is kikapcsolták. Az adventi időszakban a díszvilágítás is szerényebb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában