Időjárás

2022.09.25. 09:00

Esős idővel zárul a hét

Akár 20 fok is lehet Vas megyében, de eső is lesz.

vaol

Forrás: Pixabay

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől az északi és a nyugati tájakon egyre többfelé várható eső, záporeső. Az ország délkeleti felén inkább csak estétől lehet csapadék. A délkeleti szél megélénkül. 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet - írja a koponyeg.hu. Vas megyében reggel 10 fok körül, délután 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A változékony, hideg időjárásnak köszönhetően várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is, sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés. Láz-és fájdalomcsillapítóra szükség lehet, azonban a tünetek általában néhány nap alatt spontán szűnnek. A hideg idő miatt öltözzenek fel rétegesen - olvasható a koponyeg.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában