Nagy volt rá az igény

2022.09.14. 14:58

Februárra elkészülhet a szombathelyi Városliget bölcsőde - Negyvennyolc gyermeket fogadnak majd az intézményben

Jól halad a Városliget bölcsőde építése a Horváth Boldizsár körút és az Esterházy Antal utca sarkán.

Vas Népe

Lendvai Ferenc a beruházásnál

Fotó: © Cseh Gábor

- Annak idején sokat tárgyaltunk a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetőjével, és mivel egyre nagyobb az igény rá, Puskás Tivadar polgármester vezetésével úgy gondoltuk, hogy TOP-pályázaton elindítjuk az új bölcsőde projektjét. Örömteli, hogy erre a beruházásra sikerült támogatást szerezni – hangsúlyozta Lendvai Ferenc önkormányzati képviselő, aki még tanácsnokként szorgalmazta a beruházás megkezdését. Az új, négycsoportos intézmény a város bölcsődei férőhely-gondjait mindenképpen enyhíteni fogja: 48 gyermeket helyezhetnek itt majd el.

A kivitelezési szerződést február 14-én írta alá az önkormányzat képviseletében Horváth Attila alpolgármester és az Inter-Alp Kft. ügyvezetője. Tizenkét hónapos határidővel nettó 467,3 millió forintért vállalta a beruházás megvalósítását a cég. Február óta látványosan halad az építkezés a régi városi strand területén, formálódik a Városliget bölcsőde végleges képe. Az épület mellett a szülők számára 14 parkolóhelyet, az udvaron térköves sétányokat alakítanak ki, és mintegy ezer négyzetméteren játszóeszközöket telepítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában