Hamis termékbemutatókat is tartottak

2022.09.07. 19:15

Fegyház, börtön és pénzbüntetés - Bíróság előtt az 52 álprofesszor ügye, akik gyógyítás ígéretével csaltak ki közel 95 millió forintot idősektől

Hétfőtől szerdáig perbeszédek hangzottak el az 52 vádlottas büntetőügyben. Ítélet most nem született, a következő tárgyalás időpontját pénteken teszi közzé a bíróság.

Horváth László

Forrás: Pixabay

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőtől szerdáig perbeszédek hangzottak el az 52 vádlottas büntetőügyben. Ítélet most nem született, a következő tárgyalás időpontját pénteken teszi közzé a bíróság.

A vádlottak országszerte telefonos központokat működtettek, amelyek feladata az volt, hogy ingyenes egészségügyi felmérésre hívják meg a leendő ügyfeleket. Két vádlott és közvetlen irányításuk alatt az érintett városokban – köztük Szombathelyen is – működtetett csoportok vezetői határozták meg a vádlott-társaik feladatát. Utasításokat, tanácsokat adtak nekik, hogy az üzletekben megjelenő idős személyeket milyen módon tévesszék meg. A látszólagos vizsgálat után közölték az ügyféllel, hogy súlyos beteg, betegsége pedig javulni fog, ha megveszi a kínált terméket. A 345 sértettnek összesen 94,7 millió forint kárt okoztak.

A bűntetőügy korábbi szakaszában többen beismerték bűnösségüket, az ő ügyük már lezárult. A további gyanúsítottak esetében az ügyészség öt emberrel szemben fegyház, 22 személlyel szemben börtön (közülük 18 ember esetében próbaidőre történő felfüggesztés), két társukkal szemben pedig pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában