Kérik a hívek türelmét

2022.09.12. 16:30

Felújítják a körmendi Árpád-házi Szent Erzsébet-templomot, máshol miséznek

Kezdődik az Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplom felújítása. A munkálatok várhatóan az év végéig tartanak, addig új helyszíneken tartják a szentmiséket.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A felújítás első fázisában a szigetelést oldják meg a templom átvágásával. A falakat kívül-belül leverik két méter magasságig, hogy száradjanak. Ezzel védik a vizesedés ellen a templomot, illetve a belső teret. Teljesen megújul az épület villanyvezeték-hálózata is. A munkálatok idején nem lehet miséket tartani a templomban, így szeptember 25-étől a vasárnap reggeli, 8.30-kor kezdődő miséknek a körmendi Thököly utcában található evangélikus templom ad helyet. 

Kérik a híveket, hogy akik gépkocsival érkeznek a szentmisére, a sportcsarnok parkolóját használják, a templom előtti teret hagyják szabadon. A vasárnap 18 órakor kezdődő szentmisék helyszíne a Batthyány-templom lesz, a hétfői 7.30-as, illetve a csütörtökön, pénteken és szombaton 18 órakor esedékes szentmiséket pedig a Közösségi Házban tartják. Ezekre az alkalmakra a Damjanich utca felőli bejáraton lehet majd bemenni. A keresztelők a Batthyány-templomban, a temetési misék pedig a Közösségi Házban lesznek. A munkálatok előreláthatólag az év végéig eltartanak, addig kérik a hívek türelmét, megértését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában