Újabb részletek

2022.09.22. 07:00

Hajléktanok a belvárosban: 104 alkalommal figyelmeztetésnél súlyosabb büntetést kaptak

Mintegy harminc olyan hajléktalan életmódot folytató személy él Szombathelyen, akikkel szemben hatósági intézkedésekre van szükség. Közülük tizenöten rendszeresen követnek el jogsértéseket.

Vas Népe

Forrás: VN

Gyakorlatilag napi szinten intézkednek hajléktalan életmódot folytató személyekkel szemben a szombathelyi közterület-felügyelet munkatársai. A leggyakoribb szabálysértések és szabályszegések között a közterületi szeszesital fogyasztás, a közterület beszennyezése, a szemetelés, a koldulás és a személyazonosság igazolásának megtagadása szerepel – ezt Ágoston Sándor irodavezető kérdéseinkre küldött válaszából tudtuk meg. 

„A hajléktalan életmódot folytató személyek körében a leggyakrabban elkövetett bűncselekmény a garázdaság vétsége volt” – írta az irodavezető, akinek munkatársai év eleje óta száznégy alkalommal figyelmeztetésnél súlyosabb jogkövetkezményt alkalmaztak, az intézkedések jó része a belvárosban történt. A helyszínek között található a Fő tér, a Gyöngyösparti sétány, a Zanati út-Sas utca kereszteződése, a Március 15. tér, az Éhen Gyula tér, az Óperint utca, a Romkert sétány, a Szent Márton és Barátság utcák, valamint a Szalézi tér – sorolta Ágoston Sándor. 

Tizenkilenc alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot, összesen 775 ezer forint értékben, a többi esetben feljelentés született. Azokkal szemben, akik a bírságot nem rendezik - többségük ide tartozik -, végrehajtási intézkedést is kezdeményeztek a Szombathelyi Rendőrkapitányságnál – tájékoztatott a polgármesteri hivatal munkatársa.

Előzmények:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában