Fejlesztés

2022.09.16. 13:09

Ingyenes parkolók épülnek Sárváron

A belvárosban száznegyvenkét ingyenesen használható parkoló kivitelezése kezdődött el a Dózsa György utcában, a régi kispiac helyén.

Pajor András

Elkezdődött az új – közel százötven férőhelyes – belvárosi parkoló építése Sárváron

Forrás: Pajor András

A területen 270 méter aszfaltos útpálya és 219 folyóméter csapadékcsatorna épül meg. A közvilágítást 12 kandeláber szolgálja majd, emellett a parkolót 24 db előnevelt fa teszi zöldebbé. Az „Élhető Sárvár– Komplex településfejlesztés Sárváron” című pályázat keretében 100 százalékos támogatással megvalósuló beruházás a tervek szerint november végéig befejeződik. Az önkormányzat reméli, hogy az új parkoló az utcában található két iskolába érkezők parkolási lehetőségein és a Dózsa György utca forgalmi helyzetén is érdemben javítani fog. 

A beruházással szükségszerűen együtt járó kényelmetlenségekért az önkormányzat és a kivitelező kéri a lakosság szíves türelmét, megértését és együttműködését. Németh Róbert, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte: a parkolók, utak, járdák, csapadékcsatorna építése, a nyugodt városépítő munka részeként a biztonságosabb közlekedést szolgálják. E munkálatok további részeként folytatódik a város saját út- és járdafelújítási programja is. A munkákat a sárvári önkormányzat teljes egészében önerőből finanszírozza. Az induló helyi kivitelezések várhatóan legkésőbb október végéig befejeződnek. Az építési beruházás során a város tizenöt pontján lesz munkavégzés. 

Elkészül az Újsziget utcai parkoló burkolatjavítása, a Temető utca Dévai és Bartók utcák közötti szakaszán a padka építése. Járdafelújítások lesznek a Hunyadi utca Dózsa utca és kisipari üzletsor közötti szakaszán. Megújul a Sársziget utca páros oldali járdája a 2–22. számok között, valamint a 26. szám előtt. Rábasömjénben a Diófa utca lakott oldalán lévő járda kap új burkolatot. A Jókai utca páratlan oldalán lévő járdának az Akácfa és a Nádasdy utcák közötti szakaszát újítják fel. A Tomori utca páros oldali járdája, a Tizenháromváros utcai járda 45/B és híd közötti szakasza újulhat meg. Kisebb felületet érintő járdafelújítások lesznek az Újsziget és a Medgyessy utcákban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában