Tengerentúli kaland

2022.09.21. 19:00

Kaland egy amerikai táborban - Botond Ausztriába készült, végül a tengerentúlon talált nyári munkát

Több mint két hónapot töltött Amerikában a 19 éves Kocsis Botond, aki gyerekfelügyelőként dolgozott egy táborban.

Tóth Judit

Kocsis Botond a komfortzónájukból kicsöppent gyerekekkel foglalkozott

Forrás: Szendi Péter

Kocsis Botond, a szombathelyi Kanizsai Dorottya ­Gimnázium végzőse kétnyelvű képzésre jár, így az angol nyelvi alapok megvoltak a tengerentúli kalandhoz. Botond tavaly már vállalt nyári munkát Körmenden a helyi szállodában, de idén szintet akart lépni. Először Ausztriában gondolkodott, de aztán jött a nagy lehetőség: kimehetett Amerikába, Boston közelébe, egy gyerektáborba felügyelőnek. 
A kiutazást több angol nyelvű interjú előzte meg, ezeken megfelelt, így lett a New Hampshire-ben található North Woods Camp munkatársa. A gyerekek a felügyelőkkel együtt faházakban aludtak, ablak nem volt, és áram sem. 
– Szerintem a gazdag szülők azért küldték a táborba a gyerekeiket, hogy egy kicsit kikerüljenek az otthoni komfortzónából. A feladatom az volt, hogy figyeljek a táborozókra, és részt vegyek a programokon. Ügyelni kellett, hogy senkit ne bántsanak, se fizikálisan, se mentálisan – meséli Botond, akinek a világ minden tájáról voltak munkatársai. 
Az erdei tábortól negyed­órányira volt az első település. Ez egy tóparti üdülőközpont volt, ahol tehetős emberek káprázatos házai sorakoztak, többek között az amerikai színész, Adam Sandler nyaralója. 
– Drágaság volt, húsz dollár alatt semmit nem lehetett enni. Ott tizenkilenc évesen már szinte mindenki kocsitulajdonos, amerikai zászlók vannak mindenütt, sőt a házfalakon a legtöbb esetben arra utaló jelzés is van, hogy kinek hova húz a szíve politikai szempontból. De nagyon befogadóak az emberek – jegyzi meg a gimnazista, aki Wiener Neustadtban szeretne továbbtanulni gazdasági vonalon, a sportszervezés és a HR világa érdekli, de a szállodaiparban is el tudja képzelni magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában