Beruházás

2022.09.22. 07:19

Letették az új kőszegi mentőállomás alapkövét

Letették az új kőszegi mentőállomás alapkövét. A munkaterület-átadás napja is volt az Egészségház és a jégcsarnok közötti területen.

Tóth Kata

A fotón Ágh Péter országgyűlési képviselő, dr. Rosta Máté, az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének igazgatója; Gadó Gábor, a mentőállomás vezetője és Básthy Béla polgármester

Forrás: Ohr Tibor

2021-ben született kormánydöntés arról, hogy új mentőállomás épülhet Kőszegen 600 millió forint támogatásból. Az alapkőletétel alkalmából szervezett ünnepségen Básthy Béla polgármester meghatottságát és örömét sem rejtette véka alá. Megköszönte mindazok segítségét, akik az elmúlt években tettek az új mentőállomás ügyéért. 

– Az előkészítés során végig együtt működtünk a mentőszolgálattal, előrelátó tervezéssel egy ügyeleti szolgálat elhelyezésére is lehetőséget ad az elkészült terv, amely ha megvalósul, komplex egészségügyi centrum jön létre a városban. Az intézményrendszer egy helyen koncentrálódik, és a mentőállomáson dolgozóknak minden adott lesz, hogy a lehető leggyorsabban a kőszegiek segítségére siessenek – fogalmazott. A leendő épület műszaki paramétereiről elmondta: kétszintes lesz, mintegy 450 négyzetméter alapterületen, kétgarázsos beállóval, a harmadik garázs mosóként működik majd. Szolgálati helyiségeket, öltözőket, pihenőszobát is kialakítanak.

Az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének igazgatója, dr. Rosta Máté emlékeztetett: hetven év távlatában újul meg a mentőállomás. Hatalmas lépés lesz ez az Országos Mentőszolgálat és a kőszegi állomáson dolgozó bajtársak életében. A tervezőknek, leendő kivitelezőknek megköszönte a munkát, elődeinek pedig azt, hogy kijárták az eddig vezető utat.

– Az elmúlt években elkezdtük megoldani Kőszegen a régóta ismert problémákat az ország anyagi teherbíró képességéhez mérten. A beruházásokra – a mentőállomáson kívül az út- és parkolófejlesztésekre, valamint az egyházi ingatlanok megújítására Magyarország kormánya biztosította a korábban soha nem látott mértékű forrást, ami Kőszegre érkezett. A mai nap rávilágít együttműködésünk sikerére – mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő a beruházás kapcsán, hozzátéve: „van még feladat a jövőre nézve, együtt építjük a várost”.

Az alapkőbe időkapszulát helyeztek, benne a leendő új mentőállomás helyszínrajzával, a beruházást indító képviselő-testületi határozat egy példányával, a támogatás bejelentéséről és az elkészült tervekről szóló Facebook-bejegyzés kinyomtatott példányával és az e havi Kőszeg és Vidéke újsággal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában