Kormányzati támogatás

2022.09.13. 18:34

Majdnem teljesen kész a városon áthaladó főút rekonstrukciója Celldömölkön

Már csak az átadás-átvételi szemlén felmerült hibák javítása zajlik a kormányzati támogatással épülő, a városon átmenő főúton.

VN

Ágh Péter a frissen kialakított celldömölki zebrán

Forrás: Ohr Tibor

Végéhez közelednek a Celldömölkön átmenő főút felújítási munkálatai. Böröcz Miklós, a kivitelező Magyar Közút megyei igazgatója elmondta: az út két rétegben, 11 centiméter vastagságban kapott új melegburkolatot. A munkákat a közműszerelvények szintbe helyezése, padkák rendezése, táblacsere és a burkolatjelek felfestése zárta. A projekt részeként a Penny áruház csatlakozásánál egy gyalogátkelőhelyet is kialakítottak. Jelenleg a javítási munkák zajlanak: közműszerelvények szintbe emelése, szegélyen kívüli területek rendezése, rossz állapotú táblák cseréje. 

Ezt követően szedhetik le az ideiglenes forgalomkorlátozásra vonatkozó táblákat. Böröcz Miklós hangsúlyozta: a korlátozás megszüntetésével a felújított útszakasz csábít majd a gyorsabb haladásra, nagyobb sebességre, de a lakott területen megengedett 50 km/h sebességhatár a szakasz nagy részén továbbra is érvényben lesz. 

– Magyarország kormánya az itt élő emberek mellé állt akkor, amikor a munkálatokhoz szükséges több mint egy milliárd forintot biztosította. Hamarosan megvalósulhat a végleges, hivatalos átadás, régóta várnak már rá a városlakók. Köszönöm az erre közlekedők türelmét, hiszen arra nagy szükség volt ebben az időszakban. Annak is örülök, hogy a Hetényi Endre által hosszú ideje szorgalmazott zebra kialakítása is a projekt része lett – fogalmazott Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában