Győrben tárgyaltak

2022.09.28. 16:46

Másodfokon elítélték, harmadfokon felmentették a rágalmazási perben Farkas Balázst - videó

Harmadfokon jogerősen felmentették az ellene indított rágalmazási perben Farkas Balázst, az ugytudjuk.hu főszerkesztőjét. Dr. Szendrő-Németh Tamás - aki a pert indította - emlékeztetett: hiába állított róla valótlant Farkas Balázs, az a véleménye volt, a Győri Ítélőtábla szerint pedig ezt megteheti.

Tömböly Ágnes

Forrás: YouTube/dr. Szendrő-Németh Tamás

Mint arról korábban beszámoltunk: másodfokon rágalmazás vétségében bűnösnek mondta ki a Veszprémi Törvényszék Farkas Balázst, az ugytudjuk.hu főszerkesztőjét. A pert magánvádlóként dr. Szendrő-Németh Tamás indította ellene. Korábban első és másodfokon is megállapította a bíróság: tényállítást közölt cikkében Farkas Balázs a civil bloggerről.

A Veszprémi Törvényszéken született másodfokú ítélet ellen Farkas fellebbezett, így azt ma a Győri Ítélőtáblán tárgyalták harmadfokon. Videóbejegyzésben közölte dr. Szendrő-Németh Tamás: jogerősen felmentették az ugytudjuk.hu főszerkesztőjét a vád alól. Megtudtuk, azért, mert a Győri Ítélőtábla szerint Farkas Balázs a véleményét mondta el, és nem tényállítást közölt a cikkben.

Ismeretes, Farkasék ugyanerre hivatkoztak korábban a cikk kapcsán indított helyreigazítási ügyben is, ahol a Kúria ítéletéből az olvasható ki: nem kell helyreigazítást közölnie a portálnak, hiszen a véleményként közölt írásnak nem kell igaznak is lennie.

Farkas Balázs egyébként korábban havi 500 ezer forintért a Szombathelyi Médiaközpontnál is adott szakmai tanácsokat. Megbízása egy évig tartott. A Győri Ítélőtábla mostani ítélete alapján mindenesetre felvetődik a kérdés: Farkas Balázs bárkiről bármit következmények nélkül leírhat?

Itt megnézheti dr. Szendrő-Németh Tamás videóbejegyzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában