Mérföldkő

2022.09.16. 14:53

Megalakulásának 55. évfordulóját ünnepelte a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Vas Megyei Szervezete - fotók

Tóth Judit

Fotó: © Cseh Gábor

Mecsériné Doktor Rozália elnök köszöntötte a megjelenteket a szombathelyi könyvtárban. - Mérföldkőhöz, komoly jubileumhoz ért az egyesület, mert 55 év nagy idő. Nagy örömünkre szolgál, hogy itt van körünkben Pethő Gyula és Tóth Gyula, akik 1967. szeptember 16-án a egyesület alapító tagjai voltak - mondta. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is méltatta a könyvtáros szervezet tevékenységét, majd Horváth Soma, Szombathely alpolgármestere a könyvtárosok missziós tevékenységéről beszélt. Kitért arra is, hogy az emberek egyre nyitottabbak a könyvtárak és a könyvek felé.

 - A könyvtáros legfontosabb feladata, hogy minden olvasó megkapja a könyvét, és minden könyv eljusson az olvasójához - mondta az alpolgármester, majd dr. Nemény András polgármester üdvözletét tolmácsolta és elismerő oklevelet adott át az egyesületnek a város önkormányzata nevében. 

Dr. Baráthné Molnár Mónika, a Berzsenyi Dániel Megyei Hatókörű Városi Könyvtár igazgatója emlékalbumot ajándékozott a jubiláló szervezetnek. - Van ok az ünneplésre, és kell is ünnepelni, mert ez ad reményt arra, hogy a következőkben is dolgozhassunk. Nehézségek mindig voltak, vannak ma is, de mindig igyekszünk, hogy ezeket megoldjuk. A kívánságom az, hogy az egyesület - mint érdekvédelmi szervezetünk is - működjön tovább, ami csak úgy lehetséges, ha lesznek könyvtárak és elkötelezett szakemberek, akik az olvasás szeretetét tovább tudják adni - mondta az igazgató.  

A köszöntők után múltidézés kezdődött Pallósiné Toldi Márta nyugalmazott könyvtárigazgató vezetésével, majd kiállítás is nyílt Kreatív könyvtárosok címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában