Tanévnyitó

2022.09.05. 21:41

Megnyitották a tanévet - PTE-ETK: Nyolcvan elsőéves diák kezdi meg tanulmányait

Ünnepélyesen megnyitották a tanévet ma a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központjában.

Bege Botond

Esküt tettek a PTE-ETK Szombathelyi Képzési Központ elsőévesei

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A megnyitón Majhényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Ács Pongrác, a PTE dékánja, dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere, Altmajer Beáta, a Markusovszky Oktató Kórház ápolási igazgatója és Doncsecz Poján, a hallgatói önkormányzat szombathelyi elnökhelyettese mondott beszédet. Mindannyian nyugodt és normális tanévet kívántak a diákoknak. Többen is hangsúlyozták, hogy az egészségügy mennyire fontos szakma, és hogy nagy szükség van az elhivatott dolgozókra. Mindemellett többen kiemelték azt is, hogy a diákoknak nemcsak tanulni, de szórakozni is kell majd, amihez sok erőt és egészséget kívántak. A PTE-ETK padjaiban nyolcvan elsőéves diák kezdi idén a tanévet. Mint az a tanévnyitón elhangzott, az egyetem idéntől Erdélyben is jelen van: Székelyudvarhelyen indítottak szakoktatást

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában