Ingatlan

2022.09.03. 07:00

Mi lesz veled, ingatlanpiac? - Vízválasztó hónapok jönnek, a rezsiszabályozás még nem érezteti hatását

Augusztustól érvénybe léptek az új rezsiszabályok, de mostanáig nem borították fel a használt lakások piacát. Vas megyében az eladó lakóingatlanok mintegy 45 százaléka gázfűtésű; 12 százaléka távfűtéses.

VN

Forrás: Unger Tamás

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint az új rezsiszabályok több hónapos távlatban okozhatnak jelentősebb változást az országos és a megyei lakáspiacon. Elképzelhető azonban, hogy a téli rezsiköltségek miatt a jövő év elején eladási hullám indul a felújítandó ingatlanok esetében. A következő hónapok vízválasztók lehetnek, de a bizonytalan gazdasági környezet miatt jelentősebb áremelkedés nem várható.  

Vas megyében az eladásra kínált mintegy ötezer lakóingatlan közül a korszerű és takarékos, megújuló energiával - például napelemmel - fűtött lakások aránya elenyésző. Az ingatlanportál elemzéséből kiderül az is,  az eladásra szánt lakóingatlanok átlagos négyzetméterára augusztus legvégén 463 ezer forint volt, az árak azonban településtípusonként jelentősen eltérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában