Egy gőzhajó a legnépszerűbb darab

2022.09.23. 19:39

Modellek, makettek - Kilencedik alkalommal rendezték meg a vasútmodell-kiállítást Szentgotthárdon

Kilencedik alkalommal rendezték meg a vasútmodell-kiállítást, amelynek főszervezője, a szentgotthárdi Kovács Gábor 1970 óta foglalkozik makettekkel. A kiállítás pénteken nyílt, és szombaton, valamint vasárnap látogatható. A hagyományos vasútmodell-bemutatón az idén egyéb közlekedési eszközök modelljei is láthatók.

Tóth Judit

Kovács Gábor főszervező az idén kilenc társával együtt állít ki

Forrás: Unger Tamás

Modelleket és maketteket lehet megcsodálni ezen a hétvégén a szentgotthárdi színház három szintjén, illetve udvarán. Modellekből – amelyek mozognak – szebbnél szebb vasútmodellek vannak, makettekből pedig repülők, hajók, tengeralattjárók és harci járművek gazdagítják a kínálatot – mondta a főszervező, Kovács Gábor, aki kilenc társával együtt állít ki ebben az évben. Korábban osztrák, szlovén, horvát szereplői is voltak a nemzetközi rendezvénynek, az idén csak magyar bemutatkozók vannak. Ennek egyszerű oka van: amikor elkezdték szervezni a programot, nem lehetett tudni, hogy szabad lesz-e az átjárás az országok között. 

 

Benkó László a színház melletti területre – az alkalmi kis medencébe – egy gőzhajót hozott a látogatóknak, ehhez a gőzgépet saját maga fejlesztette, készítette. Ő világbajnok is volt ebben a kategóriában. A vízi jármű különlegessége miatt az egyik legnépszerűbb darabja a kiállításnak. Az egyedülálló bemutató szentgotthárdi vállalkozók és a helyi önkormányzat támogatásával valósulhatott meg, de sokat segített a helyszínt adó Pannon Kapu Kulturális Egyesület is. Az első napon több százan látták a maketteket, modelleket; aki lemaradt, a hétvégén bepótolhatja, szombaton 9–17 óra között, vasárnap 8–16 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában