Nagy volt az érdeklődés

2022.09.08. 19:57

Négyszáz képzés a kínálatban Szombathelyen

Sok 16 év feletti, tanulni vágyó diák és felnőtt érdeklődő érkezett a VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium, azaz az egykori Orlay falai közé csütörtökön, hogy Szombathely felnőttképzéssel is foglalkozó iskoláinak kínálatával ismerkedjen.

Polgár Patrícia

Rádl Botond is érdeklődött a képzések iránt

Forrás: Szendi Péter

A rendezvényen Birosz Pál Tamás, a Vas Megyei Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese köszöntötte az érdeklődőket. Elmondta: a megye tizennégy szakképző intézményében húsz ágazatban, csaknem négyszáz szakmai képzés közül válogathatnak náluk a tanulni vágyók. Technikumi szakmai oktatásba az érettségivel rendelkezők, szakképző iskolai szakmai oktatásba pedig azok kapcsolódhatnak be, akik a középiskola tizedik évfolyamát teljesítették.

 A nyílt napon a Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum, a Savaria Technikum, a Hefele Menyhért Építő és Faipari Szakmunkásképző Iskola, valamint a Puskás Tivadar Szakképző Iskola munkatársai külön termekben mutatták be kínálatukat azon 16. életévüket betöltöttek számára, akik szakmaváltáson, illetve a szakképesítés megszerzésén gondolkoznak. 

Az egyéb megyei szakképzési intézmények lehetőségeiről a szakképzési centrum munkatársai adtak tájékoztatást. Az érdeklődőknek az oktatási intézmények standjainál lehetőségük volt kérdéseik feltevésére, és ha szimpatikusnak találtak egy iskolát és annak képzéseit, akár rögtön le is adhatták a jelentkezésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában