Összetartó közösség

2022.09.26. 16:00

Nincs rezsihelyzet Mesterházán - Értékesítik a telkeket, fiatalok költöznek a faluba

Kicsi de annál összetartóbb település Mesterháza. Idén minden, korábban megszokott programjukat megtarthatták. A könyvtár pedig hetente kétszer várja az olvasókat.

Kis település a miénk, százhatvanöt lakosunk van. A közösségünk azonban összetartó - mondja Dohi Zsolt polgármester.

Fotó: Unger Tamás

- Rezsihelyzet nálunk nem lesz – jelenti ki határozottan a beszélgetésünk elején Dohi Zsolt, Mesterháza polgármestere. – Nálunk egy helyen található az orvosi rendelő, az önkormányzati hivatal, a művelődési ház, valamint a könyvtár. Amikor az épületet felújítottuk, kiépítettük a napelemes rendszert. Ennek köszönhetően gázt nem használunk, a fűtést is elektromos panelekkel oldjuk meg. A nagy hidegekben pedig a vegyes tüzelésű kazánnal segítünk rá. Fa mindig van az önkormányzati utak mellett. 

Dohi Zsolt hozzátette: folyamatban van a négy önkormányzati telek értékesítése. A közeljövőben fiatalok költöznek a faluba. 

- Kis település a miénk, százhatvanöt lakosunk van – folytatja a polgármester. – A közösségünk azonban összetartó. A könyvtár egy héten kétszer is nyitva van. Az év elejétől Mesterházán, Sajtoskálon, valamint Tompaládonyban egy főállású művelődésszervező állítja össze a programokat. A közelgő jelentősebb eseményünk október 6-án lesz. Mindben évben megemlékezünk Mesterházy István katonatisztről, településünk híres szülöttéről, aki az 1848–49-es szabadságharcban volt a honvéd hadsereg ezredese. Aztán készülünk az év végére. Idén is szeretnénk megszervezni a Mikulás napot, illetve az adventi időszakban égősorral feldíszíteni a művelődési ház elejét, és megtartjuk a gyertyagyújtást. Már évek óta elemes füzéreket használunk.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában