Nyitnak egymás felé

2022.09.14. 15:00

Őszindító szomszédolás Vépen: a Deák utcaiak harmadszor találkoztak

Nehezen nyitunk egymás felé, a mindennapi sietségben elkerüljük egymást, elidegenedünk. A Deák utcában lakók ennek vették elejét összejöveteleikkel: legutóbb múlt szombaton szomszédoltak a sportpályán.

Tóth Kata

A kondér körül Rózsa Ildikó, Szalai Gábor, Török Sándor, Dobos Dorina és Horváth Péter

Forrás: Tóth Kata

Török Sándor képviselő hívta életre az első alkalmat, ami olyan jól sikerült, hogy többen jelezték: szívesen vennék a folytatást. Nem szakadt meg a hagyomány: az idén a Deák utcában építkező képviselőtársával, Horváth Péterrel, valamint Szalai Gáborral és Rózsa Ildikóval együtt szervezték a találkozót. 

– Sertéspörköltet készítettünk: a hagymás-szalonnás alapra került a 20 kiló hús. Lecsós szószt adtunk hozzá, aztán összerottyantottuk – hallottuk Horváth Pétertől, aki feleségével, Dobos Dorinával már délelőtt megkezdte az előkészületeket. 

Délután kétszer is bekergette a zápor az utca népét a sátor alá. Ettől eltekintve megint jó hangulatban telt a találkozó, ahol az italról, az édes-sós sütikről a vendégek gondoskodtak. 2019 óta lakik a Deák utcában Pálóczi László és Galambos Krisztina. Mint mondták, szívesen jönnek minden évben, jó döntés volt, hogy ideköltöztek. A legifjabb Deák utcaival is találkoztunk: a háromhetes Dávid Benedeket édesanyja, Tóth Barbara babakocsiban tolta a sportpályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában