55. alkalommal

2022.09.07. 14:20

Savaria Nemzetközi Táncverseny: három magyar páros képviseli Magyarországot

Ötvenötödik alkalommal rendezik meg jövő vasárnap, szeptember 18-án a Savaria Nemzetközi Táncversenyt, amely WDSF Professzionista Latin-amerikai Táncok Európa-bajnoksága is lesz egyben. A versenyen 18 profi táncos vesz részt, köztük a LORIGO TSE párosa, Gombkötő Balázs és Balogh- Laskovics Petra, akik nemrég világbajnoki kilencedik helyet szereztek Csehországban.

Tóth Judit

Forrás: VN-archív

A rendezvény sajtótájékoztatóján Horváth Soma alpolgármester a tánc fővárosának nevezte Szombathelyt, majd kitért arra, hogy a koronavírus miatti korlátozások nem tették lehetővé a Savaria Nemzetközi Táncverseny megrendezését az elmúlt két évben, de a Magyar TáncSport Szakszövetségnek és a Claudius Táncsoport Egyesületnek köszönhetően a magyar bajnokságot kétszer Szombathelyen rendezték, így a közönség nem maradt táncélmény nélkül. 

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke arról tájékoztatott, hogy 11 országból érkezek versenyzők Szombathelyre jövő vasárnap, a szombathelyi Gombkötő Balázs-Balogh-Laskovics Petra pároson kívül még két magyar párnak szurkolhatunk, hiszen Andrea Silvestri és Váradi Martina, valamint Nagymihály Baláz és Szalai Ágnes is ott lesz a megmérettetésen. Tíz országból jönnek pontozóbírók a nemzetközi versenyre, akik négy körben értékelik a táncosokat. 

Hat egyéb kategóriát is meghirdettek junioroknak és senioroknak, standand és latin-amerikai számokban, a nevezés jövő szerdán zárul.

A tervek szerint szeptember 18-án, 14 órakor indul a verseny az elődöntőkkel az Agora Művelődési és Sportház nagytermében. A döntők várhatóan 19 óra körül lesznek. 

A program kiegészül az úgynevezett Rising Star versennyel, ahol azok a magyar és külföldi versenyzők léphetnek fel, akik nem tartoznak az élvonalba, vagyis a top 50-be. 

A szakszövetség a rendezvényen köszönti azokat, akik az elmúlt több, mint félszáz évben segítették a verseny megrendezését. Meglepetés idén, hogy brékesek is jönnek a programra. Három éve ők is a szakszövetséghez tartoznak, ráadásul 2024-ben már ott lehetnek a párizsi olimpián.

Horváth Zoltán,  az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont NKft. ügyvezető igazgatója végül hozzátette, hogy az intézmény a nemzetközi táncversennyel indítja az őszi évadot, amely sokszínű kínálattal várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában