Más útvonalon

2022.09.08. 12:44

Szeptember 11-én, vasárnap ismét História Futás – Változik az útvonal

Tóth Kata

Az 1532. évi ostrom emlékére az idén is több korcsoportban és távokon mérhetik össze tudásukat a futók szeptember 11-én, vasárnap a 39. História Futáson. A kőszegi testnevelők és sportbarátok által 1984-ben létrehozott verseny a mai napig lelkes sportbarátok munkája révén valósulhat meg a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház intézményi hátterével.

Először a fiatalok korosztályos futásaira kerül sor a II. kategóriában, ahol a 6 évestől a 18 évesig indulhatnak versenyzők a diákolimpiai korcsoportoknak megfelelően.

15 órától kerül sor az 1532 méteres utcai tömegversenyre (I. kategória), melyen bármilyen korosztályú hobbifutó részt vehet (igazolt versenyző versenyszerűen nem teljesítheti a távot!).

15.30-kor indul a 8.400 méteres utcai futóverseny, melyen a hazai és nemzetközi mezőny ismert versenyzői mellett indul(hat)nak amatőr versenyzők is.

A rendezvény kommentátora: Kívés István

Útvonal változás

A tömeg és korosztályos versenyek a Fő tér–Fekete Kert útvonalra helyeződnek át, az ovisok a Rossmann parkolóban gyülekezhetnek, az I. korcsoport pedig a Liszt Ferenc utca–Kossuth utca kereszteződésből indul. A 9 kilométeres táv némileg rövidül és áthelyeződik a Fő tér–Kossuth utca–Munkácsy utca–Fekete kert–Rákóczi utca–Temető utca–Park utca–Hunyadi János utca–Várkör–Fő tér útvonalra.

A futóverseny ideje alatt a Volánbusz járatai a Liszt Ferenc utcából indulva a Rákóczi út érintésével hagyják el a várost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában