Tapasztalatok

2022.09.22. 15:00

Többen keresik a kibúvót a megemelt parkolódíjak miatt Szombathely belvárosában

A tapasztalatok szerint a megemelt parkolási díjak miatt többen keresik a kibúvót: szabálytalanul várakoznak.

Tömböly Ágnes

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária a Fő téri tömbbelsőben, itt is várható változás

Fotós: © Cseh Gábor

– Több belvárosi tömbben lakó jelezte felém: szabálytalanul parkoló autók akadályozzák a gépkocsi- és gyalogosforgalmat házuknál, kérték intézkedésemet – mondta el dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a belváros önkormányzati képviselője. A tapasztalatok azt mutatják: amióta a piros zónában 600 forintra emelkedett az óránkénti parkolási díj, többen keresik a kibúvót is. A belvárosi tömböknél a KRESZ szabályait megszegve várakoznak és kockáztatják a helyszíni bírságot. A Szova Nzrt. ellenőrei „csak” azt vizsgálják, váltott-e parkolójegyet az autós, szabálytalan helyen történő várakozás esetében nem intézkedhet. Ezen a képviselő szerint változtatni kellene.

 – Nemrég a Szova parkolási csoportjának vezetőjével és a városüzemeltetési osztály irodavezetőjével helyszíni szemlét tartottunk, a Fő tér 6–10., a Bejczy utca 1–3., a Kossuth Lajos utca 8–10., valamint a Király utca 3. szám mögötti belső tömböket jártuk körbe. Néhány helyre már festettek sárga vonalat és X-jelet, emellett várakozni tilos táblát vagy parkolásgátló oszlopot is kellene kitenni. A sok szabályszegés miatt a Fő téri tömbbelsőben megszüntetik a táblát, ami harmincperces igyenes parkolásra jogosított – hangsúlyozta lapunknak a képviselő. 

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária szorgalmazza ezeken kívül még azt is, hogy a városközpontban élők háztartásonként két gépjárműre válthassanak kedvezményes parkolóbérletet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!