Fejlesztés

2022.09.26. 17:30

Ugróiskola, létra, szökdelős, egyensúlyozós az egyházasrádóci óvodaudvaron - fotók

Csodálatos, aszfaltra festett fejlesztő elemekkel bővült az egyházasrádóci Meseház Óvoda és Bölcsőde udvara. A színes felfestéseket Barta Erzsébet dekoratőr, a falu szülötte készítette. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba az egyedülálló játszóteret.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A felújított egyházasrádóci óvodát két éve adták át, de az épület és az udvara azóta is épül-szépül. Ezúttal egy rendkívül ötletes elemmel bővült a játszóudvar, a leaszfaltozott részen felfestett - mozgásra ösztönző - játékok várják a gyerekeket. 

- Előzetesen sokat ötleteltünk Barta Erzsébettel, hogy mi kerüljön az udvarra, úgy gondolom, a látvány önmagáért beszél. A célunk az volt, hogy fejlesztő játékok legyenek az aszfalton, amelyek segítségével szinte észrevétlenül tudjuk gyakorolni a koordinált mozgásokat, az irány- és tempóváltásokat, a szabályokhoz kötött mozgásokat, az egyensúlyt, valamint a szem-láb koordinációt. Figyelemfejlesztésre is nagyon jó az új játszótér, hiszen a vizuális figyelmet és érzékelést, a tér- és alaklátást is fejleszthetjük, nem is beszélve a színfelismerésről, amely szintén előkerül a használat során. A játszóelemek a tér- és síkbeli tájékozódásra is kiválóak. Az óvoda belső tereit dekorációs falfestések díszítik, ezek is Barta Erzsébet munkái - tudtuk meg Szép Erzsébet óvodavezetőtől.

A gyerekek nem csak napközben, hanem óvodába, bölcsődébe menet, illetve onnan jövet is használják a játszóteret. Népszerű az ugróiskola és a létra, de szeretik a szökdelős, egyensúlyozós elemeket is.

Az egyházasrádóci intézménybe 70 gyermek jár. Nem mindenki helybeli, Körmendről, Nemesrempehollósról, Nagykölkedről, Rádóckölkedről és Sorokpolányból is van ovisa, bölcsise az intézménynek.

Az udvari fejlesztés a Meseház Ovi Alapítvány finanszírozásával, mintegy 250 ezer forintból készült el.

   


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában