Magyar falu program

2022.09.23. 13:18

Új kisbusz a borlovagoknak, Vasszécsenyben adták át

A Magyar Falu Program támogatásából vásárolt kilenc személyes kisbuszt az Európai Borlovagok Magyarországi Rendje. Az új gépjármű kulcsait a borlovagrend vasszécsenyi székhelyén adta át V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő Pammer István elnöknek és dr. Unger István alelnöknek.

Tóth Judit

Fotó: © Unger Tamás

- Magyarországon a civil szervezetek reneszánszukat élik, hiszen állami, önkormányzatuk feladatellátásuk mellett egyre nagyobb területet ölel fel a működésük. A civil világ elismerése, hogy a Magyar Falu Program kitüntettet szerepet szán nekik. Nagy öröm, hogy az ország gazdasága lehetővé tette, hogy a civil szervezetek jelentős támogatáshoz jussanak. A magyar borlovagrend közösségteremtő erején túl a bor megismertetésében, a borkultúra népszerűsítésében is nagy szerepet vállal, emellett jelentős karitatív tevékenyéget is végez, a közjót szolgálja - fogalmazott a képviselő. 

Pammer István elnök elmondta, hogy korábban vásárolt kisbuszukat eladták, az abból befolyt összeg jelentette az önrészt az új buszhoz, amelynek beszerzését a Magyar Falu Program 5 millió forinttal támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában