Megújult

2022.09.20. 11:00

Új ruhát kapott a kemenessömjéni kultúrház

Mintegy 30 millió forintnyi kormányzati támogatásból újult meg a kultúrház épülete a Magyar falu programban. A hivatalos átadót a szüreti fesztivállal egybekötve tartották a hétvégén.

Cseh-Egyed Bernadett

Ágh Péter és Kurucz Attila a kultúrháznál

Forrás: Ohr Tibor

Kívül-belül új ruhát kapott az 1960-as évek elején épült kultúrház: kicserélték a burkolatot, korszerűsítették a villamoshálózatot és a fűtésrendszert, szigeteltek, napelemrendszert telepítettek, az udvar biztonságát pedig térfigyelő kamerarendszer őrzi. Kurucz Attila polgármester elmondta: régóta váratott már magára a beruházás, de a legjobbkor jött a kormányzati támogatás. A felújításnak köszönhetően költséghatékonyabbá vált az épület fenntartása. A kultúrház egyébként a Digitális Jóléti Program fő bázisa, továbbá az idősek klubjának és a helyi együttesnek is otthont ad, és ez a fő helyszíne az önkormányzati programoknak is. 

– Közös munkánk révén az elmúlt években sokat fejlődött a település. Jó volt ismét együtt lenni Kemenessömjénben. Ahogy szinte minden vasi községnek, úgy számukra is jelentős, régóta várt fejlesztések megvalósításához járult hozzá a kormány a falvak érdekében indított kezdeményezése – fogalmazott Ágh Péter. Észak-Vas megye országgyűlési képviselője abban bízik, a megszépült kultúrház még tovább erősíti a helyi közösségi összetartozás érzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában