A járását, meg a térde kopását

2022.10.01. 18:47

A Csöngei Reménység Nyugdíjas Klub fergeteges hangulatú előadása az Idősek Világnapján - fotók, videó

Műsorral és vacsorával köszöntötte szépkorú lakóit a nemesládonyi önkormányzat az idősek világnapja alkalmából.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

– Az idősek napja a tiszteletről és a szeretetről szól, hogy felhívjuk a figyelmet: nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra az élettapasztalatra, bölcsességre, türelemre, elfogadásra, amivel ők rendelkeznek – fogalmazott köszöntőjében Rubóczkiné Börczy Viktória polgármester. Hozzátette: Az érett kor egyik legfontosabb erénye a higgadtság, amely türelmesebbé tesz bennünket másokkal és önmagunkkal szemben. 

Nemesládonyban jelenleg 43 nyugdíjas él, az ünnepeltek mintegy fele gyűlt össze a faluhában szombat délután. A jó hangulatot a Csöngei Reménység Nyugdíjas Klub és a Csöngei Vadrózsák Tánccsoport előadása alapozta meg.  

– Megtiszteltetés számunkra, hogy minden évben megvendégelnek bennünket ezen a napon – árulta el Horváth Ernőné, aki, ha teheti, minden hasonló programra ellátogat. Volt, aki pedig azt mondta: – Jó egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból, együtt lenni. Nagyon tetszenek az elődadások is. 

Az ENSZ Közgyűlése 1990. december 14-én szavazta meg, hogy október 1-je legyen az idősek nemzetközi napja. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a méltóságteljes időskorra, ösztönözve a társadalmi rétegek egymás iránti szolidaritását, egymásra figyelését. 

Rubóczkiné Börczy Viktória polgármester elmondta: aki nem tudott eljönni, annak a vacsorát házhoz szállítják – érezzék: ez a nap az övüké. Szólt arról is, a hétköznapokban jól működik a falugondnoki szolgálat. Napi szinten segítenek az időseknek a közlekedésben, gyógyszerek kiváltásában, bevásárlásban, szociális étkeztetésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában