Húsz fok a szobákban

2022.10.17. 17:10

A katolikus kollégiumban meghozták a döntéseket

Az előrejelzések szerint még kis ideig örülhetünk a kellemes őszi időnek, aztán következik a lehűlés. Mi a helyzet az egyetemi kollégiumokban a fűtéssel?

Bege Botond

Bekő Ibolya szakkollégista

Fotó: © Cseh Gábor

A Boldog II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégiumban (az ELTE partnerintézménye) bizakodóak az idei fűtésszezont illetően, a nehézségek ellenére. Az intézmény igazgatója, Gaspari Gábor elmondta, hogy jelenleg 20 Celsius-fokra van állítva náluk a központi termosztát. Megtakarításokat tudnak elérni azzal a döntéssel, hogy visszavették a kollégiumban a hőmérsékletet az eredeti 22 Celsius-fokról, mindemellett a kollégistákat is arra kérték, hogy lehetőség szerint semmiféle nagy fogyasztót ne kapcsoljanak rá a hálózatra. Ezekkel az óvintézkedésekkel a remények szerint a téli időszakot át tudják vészelni – mondta Gaspari Gábor. Az igazgató kiemelte a fenntartó, a Szombathelyi Egyházmegye támogatását is. Így a kollégistáknak nem kell aggódniuk a téli hónapokban sem a szobák hőmérséklete miatt. 

Hogy az egyetemi oktatás miként alakul a téli hónapokban Szombathelyen, még nem tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában