Megyei Prima díj 2022

2022.10.25. 07:00

A legkisebb fivér: a 2022. év Megyei Vállalkozója Mercs Péter élelmiszeripari mérnök - videó

Továbbra is szavazásra buzdítjuk olvasóinkat, akik a megyei Prima Közönségdíjasra és az Ifjúsági Különdíjasra voksolhatnak november 2-ig. Ebben az időszakban bemutatjuk a többi díjazottat is, akiknek elismeréséről a VOSZ vasi szervezete döntött.

Merklin Tímea

Mercs Péter, a 2022. Év Vállalkozója

Forrás: Unger Tamás

Három fiútestvér vezeti a Kámon-Hús Kft.-t, mindhárman az édesapjuktól, Mercs Lászlótól tanulták a szakmát, közülük Mercs Péter élelmiszeripari mérnököt javasolták a 2022. év Megyei Vállalkozója elismerésre, aki a közös vállalkozás ügyes-bajos dolgait viszi a vállán. A cég harmincegy évvel ezelőtt, 1991 decemberében alakult, az egykori vágóhíd helyén kezdte meg a mészárostevékenységet és a kiskereskedelmi húsértékesítést. Édesapjukkal – aki nyugdíj mellett ma is besegít a fiainak – előbb a legidősebb fivér, László (52) dolgozott együtt, majd a két fiatalabb, Árpád (47) és Péter (40) is csatlakozott. Vállalkozásukat Szombathely zöldövezeti, családi házas részén építették fel. 


Az Európai Unióba való belépéskor, az uniós szabályoknak eleget téve, az élő állat vágása megszűnt helyben, és a feldolgozás maradt a profiljuk. Több hentes áll a cég alkalmazásában, akik a testvérekkel együtt dolgoznak. 2004-ben kibővítették a vállalkozásukat egy melegételes bisztró megnyitásával. Itt értékesítenek minden saját készítésű hentesárut, helyben sütött kolbászt, rántott ételeket, pékárut, cukrászsüteményt, tejterméket. Helyben fogyasztásra és elvitelre is van lehetőség. Fejlesztésük következő lépcsőfoka 2010-ben az Omlett étterem megnyitása volt. Szeretnének újabb ötleteket megvalósítani, 2020-ban megvásárolták a szomszédos ingatlant a bővítéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában