Döntöttek

2022.10.24. 07:00

A vár főépületét nem fűtik fel Kőszegen

A megemelkedett energiaárak okozta többletkiadások csökkentéséről döntött a képviselő-testület rendkívüli ülésén.

vaol

Fotó: Unger Tamás - VN archív

A hivatalban és az intézményekben a munkahelyeket „összecsoportosítják”, az ülőmunkahelyek fűtési hőmérsékletét a fűtési szezonban 21, a többi helyiségét 17 Celsius-fokban maximalizálják. Az óvodák hőmérséklete 22 fok lehet, az üres csoportszobákat nem fűtik. Közgyűjteményeik hőmérséklet-érzékeny tárgyait a könyvtár épületébe viszik, a múzeum és levéltári épület fűtését minimálisra csökkentik. A kiállítások rögzített időpontokban, csoportosan, „téli vezetéssel” lesznek látogathatók. 

Közösségeik a Köszház és a könyvtár termeit egyeztetett időbeosztás szerint használhatják, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház főépületét nem fűtik fel, a királyi városnapot a Jurisich-gimnázium dísztermében tartják. A szociális gondozási központ munkatársai az új építésű főépület helyiségeiben dolgoznak majd. A régi korszerűtlen épületrészt lezárják. Szüneteltetik a közterületek és középületek és az advent díszvilágítását, a Fő téri fenyőfa kivételével. A város hivatalában, intézményeiben, cégében új munkavállalót alkalmazni csak polgármesteri jóváhagyással lehet. A Kőszegfalvi Klubot télen pályázati forrásból felújítják, ezen idő alatt zárva lesz. Az intézkedések a városban állami vagy uniós támogatásból megvalósuló felújításokat, fejlesztéseket nem érintik. A saját finanszírozású fejlesztésekről a takarékossági szempontok figyelembevételével döntenek. A fentiekhez kapcsolódva az intézmények költségvetésében előirányzat-átcsoportosításról döntöttek a képviselők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában