Megyei Prima díj 2022

2022.10.21. 07:00

A zene nagykövete: A Vas Megyei Prima Díj jelöltjei között Scheer Bernadett zenepedagógus

A Vas Megyei Prima Díj jelöltjei között a magyar zeneművészet kategóriagyőztese Scheer Bernadett zenepedagógus.

Merklin Tímea

Scheer Bernadett zenetanár, zenei szervező

Forrás: Cseh Gábor

Scheer Bernadett a kőszegi zenei élet egyik meghatározó szereplője. Zenész, zenepedagógus, zenei események szervezője és stílusformáló személyiség. Tanulmányait a Budaker Gusztáv Zeneiskola befejezése után a Szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Pécsi Zeneművészeti Főiskolán folytatta, majd visszatért Kőszegre. A Savaria Szimfonikus Zenekar hegedűse volt, huszonkét évig tanított a Budaker Gusztáv Zeneiskolában, szeptembertől az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanára. A Kőszegi Vonósok alapító tagja, 2007 óta vezetője, 2013-ban pedig a zenekar fennállását biztosító Kőszegi Vonósok Művészeti Egyesület megálmodója, és megalakítása óta is elnöke. 

A zenekar utánpótlása szívügye, a zeneiskolában újra életre keltette a Tücsökzenekart, ahol a gyerekek az együtt zenélést a nyári szünetekben, zenei táborokban is gyakorolják. A zenei neveléssel nem marad a zeneiskola falai között, már az óvodásokat is a zene szeretetére és szépségére neveli a Dióhéj-koncertek és a zeneóvodás foglalkozások alkalmain. Bernadett páratlan és kiváló adottságokkal rendelkezik a kisgyermekek hegedűoktatása terén kitartó türelmének és következetességének köszönhetően. A legkisebbek számára is közel hozza a zenét a hangszer iránti szeretetével, és miközben az apróságok ámulva vagy éppenséggel lelkesen táncolva hallgatják a zenészt, a szórakozás mellett szinte észrevétlenül tanulnak is. A zenetanár munkáját Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Kulturális Tagozata díjjal ismerték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában