Hagyományteremtés

2022.10.01. 11:43

A Zene Világnapja alkalmából adtak koncertet zeneművész tanárok Körmenden

A Zene Világnapja alkalmából hangulatos koncertet adtak a Szabadság téren a Körmendi Alapfokú Zene- és Táncművészeti Iskola művésztanárai.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

- A hagyomány egészen 1975-ig nyúlik vissza, amikor Yehudi Menuhin, brit hegedűművész és karmester kezdeményezésére az UNESCO október 1-jét a Zene Világnapjává nyilvánította. Menuhin fontosnak tartotta, hogy ne csak koncerttermekben, rádióműsorokban szólaljanak meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikáljanak énekesek, kórusok és a komolyzenei előadóművészek - tudtuk meg Morvay Andrástól, a Körmendi Alapfokú Zene- és Táncművészeti Iskola igazgatójától.

Fotós: Szendi Péter

Körmenden hagyományteremtő szándékkal léptek fel a zeneművész tanárok, akik ezúttal saját koncerttereikből kilépve, a város főterén keltették életre többek között Bach, Schubert és Csajkovszkij műveit. A gyerekeket csillámtetoválás, arcfestés és hangszerkipróbálási lehetőség is várta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában