Boszorkányszombat

2022.10.15. 17:03

Boszifalva is van Vas megyében? - fotók

Annyira híresek a sorkikápolnai boszorkányok, hogy már a falut is róluk nevezték el? Bizony így van, legalábbis kiegészítésként mostantól ez a felirat is ott díszeleg a települést jelző táblán.

Vas Népe

Forrás: Sorkikápolna hivatalos facebook oldala

A Boszifalva feliratú, megtévesztően hivatalos kinézetű táblákat a vidám asszonycsapat a szeptemberi Boszorkányszombatra kapta meglepetésül a falu önkormányzatától. A három különleges táblát az Út-Piktor Kft. ajándékba készítette el a tréfás kedvű faluközösségnek. Akkor csak viccelődtek ezzel, de aztán az önkormányzat eldöntötte: a nagy múltú Kápolnai Boszorkányok megérdemlik, hogy a tábla folyamatosan értesítse létezésükről a faluba érkezőt. Mező Gábor polgármester már fel is csavarozta az egyiket arra a falujelzőre, amelyik egy önkormányzati út, a Kossuth utca mellett áll. Már csak a Magyar Közút jóváhagyására várnak - az ígéret már megvan - , és a Boszifalva felirat felkerül a falut átszelő közút tábláira is!

Forrás: Sorkikápolna hivatalos facebook oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában