Kijáró

2022.10.18. 17:00

Burgenlandi iskolák is vetélkedtek

Újabb állomásához érkezett a tavaly útnak indult „Border(hi)stories" projekt, melyben magyar és osztrák felek egyaránt rendszeresen részt vesznek. Ezúttal burgenlandi gimnazisták érkeztek Szombathelyre szombaton, hogy részt vegyenek a “Border(hi)stories/Határtörténetek" szóbeli vetélkedőjén.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

A megmérettetésen összesen tíz iskola diákjai, a magyarok mellett felsőőri és németújvári tanulók is próbára tették tudásukat.

A verseny előzményeként szeptemberben egy online tesztet kellett kitölteniük a felsőőri szövetségi gimnázium, a felsőlövői és a németújvári gimnázium diákjainak. A “Border(hi)stories" játékos vetélkedő második fordulójába már csak két burgenlandi iskola, a németújvári gimnázium és a felsőőri kétnyelvű szövetségi gimnázium tanulói jutottak be – számol be az osztrák közszolgálati média magyar nyelvű hírportálja.

A versenyre a "20. századi történelmi események az osztrák-magyar határtérségben" témakörben kellett felkészülniük a diákoknak. A szóbeli vetélkedő résztvevői 7-11. évfolyamos tanulók három fős csapatai voltak. Köztük a németújvári gimnazisták első helyen végeztek, míg a Felsőőri Betyárok a negyedik helyet szerezték meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában