Testületi döntés

2022.10.06. 10:57

Családi házaknak parcelláz telkeket a sárvári önkormányzat

A sárvári képviselő-testület első őszi rendes ülésén döntött, hogy az Ungvár utcában, a volt kenyérgyár mellett megvásárolt ingatlanon családi házak építésére szolgáló telkeket alakít ki.

Pajor András

Családi házak épülhetnek a bokrok helyén Sárváron az Ungvár utcában

Forrás: Pajor Andras

Az önkormányzat bízik abban, hogy a kormány családi otthonteremtési kedvezményét is igénybe véve sok fiatal talál otthonra a városban. Klimits István, a körzet független képviselője nem támogatta az Ungvár utcai földterület értékesítését. Aláírást is gyűjtött annak érdekében, hogy ne építsék be, maradjon zöld terület.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy van már két játszótér a Kertvárosban, és az Aréna mögötti területen tervezik a Kertvárosi Szabadidőparkot. Több képviselő is amellett érvelt, hogy szükség van családi házak építésére szolgáló telkekre Sárváron. Arra sem kaptak választ Klimits Istvántól, hogy miért befolyásolná hátrányosan a kertvárosiak életét az újabb családi házak építése az Ungvár utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában