Felhívás

2022.10.29. 12:55

Csokit vagy csalunk! – Várjuk a rémisztő halloween-jelmezek, valamint a töklámpások fotóit, videóit

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A kelta eredetű angolszász hagyomány szerint október 31-én a felnőttek és gyermekek jelmezben házról házra járnak, és „csokit vagy csalunk” – esetleg „csokit vagy csínyt” – mondatot kiabálva gyűjtögetnek az őket fogadóktól cukrot, csokit és egyéb édességet. Hiszen – a halloweenhez kapcsolódó szokás szerint – azok a gyerekek, akik ilyenkor nem kapnak édességet a háziaktól, valamilyen csínyt követnek el. 

A halloweeni szokások eljutottak Magyarországra is. A bulizós és játékos hangulatú harsány szokásokkal és a vicsorító vagy vigyorgó, de rendszerint világító töklámpás szimbólumával, amely jellegzetes kellékként az ír népszokás faragott karórépájából az évszázadokig tartó változások során a mai napig megmaradt.  

A következő napokban minden bizonnyal sok családnál készülnek rémísztő jelmezek, illetve faragott töklámpások. 

A vaol.hu szeretné ezeket bemutatni. Éppen ezért várjuk olvasóink halloween-nel kapcsolatos fotóit, videóit. Aztán érdemes lesz később is visszatérni oldalunkra, hogy megnézhessék a többiek alkotásait is! 

Elérhetőségeink: [email protected], illetve a közösségi oldalunk ITT >> . 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában