Éremeső

2022.10.18. 10:03

Csörötneki fiatalok sikere a világbajnokságon

Négy dobogós helyet hoztak el a csörötneki fiatalok a Nagykanizsán október 14. és 16. között, az egyik legnagyobb küzdősport-szervezet által megrendezett hivatalos világbajnokságról, az ICO COMBAT SPORT WORLD CHAMPIONSHIPS-ről.

Civil/Kiss Katalin

Forrás: Kiss Katalin

A versenyen gyermek, kadet, junior, felnőtt nők-férfiak, valamint veterán sportolók vettek részt. Számos országból (Anglia, Franciaország, Ciprus, Németország, Ukrajna, Románia, Görögország, Brazília, Nepál, Venezuela, Ausztrália stb.) csaknem ezer válogatott versenyző érkezett a megmérettetésre. Az Extrem Fight Club (EFC) Vas megyéből három sportolóval indult, és négy érmet szerzett: egy bajnoki címet, két ezüst- és egy bronzérmet. LIGHT BOX kategóriában Horváth Noel kiérdemelte a világbajnoki címet. Horváth Brendon ezüstérmet gyűjtött be szintén LIGHT BOX-ban. Horváth Bálint ORIENTAL BOX-ban ugyancsak a dobogó második fokára állhatott, LIGHT BOX kategóriában pedig 3. helyezést ért el. Mindhárom versenyző csörötneki kötődésű, Noel és Brendon a Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája, Bálint a szentgotthárdi VMSZC III. Béla Technikum és Kollégium tanulója.  

A három roma származású fiatal kemény munkát fektetett a felkészülésbe, heti kilenc alkalommal jártak edzésre, mérhetetlen energiával, hatalmas szorgalommal és alázattal harcoltak meg a szép eredményekért. A fiúk példát szeretnének mutatni társaiknak, hogy kitartó munkával és elszántsággal semmi sem lehetetlen, és megéri küzdeni a végsőkig. Büszkék vagyunk Rátok: Noel, Brendon, Bálint, és további szép sikereket kívánunk a következő világbajnokságon, melyet 2023-ban Birminghamben rendeznek. Hálás köszönet illeti Horváth Ferenc vezetőedzőt, valamint Horváth Balázs segédedzőt a lelkiismeretes és magas színvonalú felkészítő munkáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában