Átadó

2022.10.30. 14:29

Hét év alatt készült el a többfunkciós épület Szentgotthárdon – Az önkormányzat finanszírozta a beruházást

Átadták a máriaújfalui városrész megújult kultúrházát, amely hétévnyi ütemezett munkával készült el, 85 millió forintból. A beruházás költségeit teljes mértékben Szentgotthárd önkormányzata finanszírozta saját költségvetéséből.

Tóth Judit

Fotó: © Szendi Péter

Az átadó ünnepség elején Czotter András, a Máraiújfaluért Egyesület elnöke szólt az egybegyűltekhez, méltatta a városrészen élők aktivitását, példaértékű hozzáállását:

– Máriaújfaluban mindig  sok olyan ember élt, aki időt és energiát nem sajnálva jött, amikor szólította a kötelesség – mondta, majd felidézte a múltbéli fejlesztéseket: a kápolnafelújítást, a talapatkai harangláb korszerűsítését, a buszvárók építését, a kultúrház hátsó udvarán egy tárolóépület létrehozását, az utcafronton egy kiállító pavilon elkészítését, ami most már a felújított tűzoltó kocsinak ad otthont.

– Ezek mind Szentgotthárd város, a Máriaújfaluért Egyesület és a Máriaújfalui Új Erdőbirtokossági Társulat közös költségvállalásával jöttek létre, sok-sok társadalmi munkával – tette hozzá.

Fotós: © Szendi Péter

Sütő Ferenc, a városrész önkormányzati képviselője a beruházás részleteit ismertette. Elmondta, hogy 2015 őszén a városrészi önkormányzat tagjai mertek nagyot álmodni. A kultúrház felújítására vonatkozóan határozott elképzelésük volt, és közel hétévnyi ütemezett munka után, bruttó 85 millió forint értékben készült el az épület, amely többfunkciós, hiszen itt működik az orvosi rendelő is.

A felújítás során megtörtént a nyílászárók cseréje, a szigetelés, a tetőcsere és egy új fűtési rendszer kialakítása. A főbejárat lépcsőjét átalakították, egy akadálymentes rámpát is építettek. Teljesen megújult a vizesblokk, ahol akadálymentes mosdót is kialakítottak. Újraburkolták a nagytermet, kifestették a belső tereket, járólapozták a folyosót és kialakítottak egy teakonyhát.

– Megőriztük a múlt értékeit, és ezekhez illesztettük a 21. századi modern technológiát. A máriaújfalui lakosok által egykor társadalmi munkával felépített iskolaépületet ugyanis nem engedtük elbontani, holott lehet, hogy úgy olcsóbb lett volna a projekt kivitelezése. Helyette türelmesen kivártunk, és az évek folyamán mindig megkerestük a lehető legjobb megoldásokat. Ki kell emelni, hogy a kultúrház egész felújítását Szentgotthárd Város Önkormányzata saját költségvetéséből finanszírozta, nem elnyert pályázat útján valósult meg a kivitelezés. Ezúton is köszönöm Huszár Gábor polgármester és a képviselő-testület tagjainak támogató hozzáállását. A Máriaújfaluért Egyesület elnöke, Czotter András mindvégig szívén viselte, koordinálta, felügyelte, ellenőrizte a felújítást, emellett több alkalommal az egyesület tagjaival fizikai munkával is segítette a projekt végrehajtását, ezért köszönetet mondok – zárta szavait Sütő Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában