Magyar falu program

2022.10.07. 16:25

Hivatalosan is munkába álltak a gépek Nemesládonyban

Több mint hárommillió forintot nyert az önkormányzat kommunális eszközök beszerzésére a Magyar falu programban. Ezzel könnyebbé vált a falu közterületeinek rendben tartása.

Cseh-Egyed Bernadett

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Rubóczkiné Börczy Viktória polgármester

Fotó: Ohr Tibor

Fűnyíró traktorral és a hozzá tartozó hótoló lappal, utánfutóval és hólánccal, motoros fűkaszával, fűrésszel, fűnyíróval, lombfúvóval, elektromos ágaprítóval és az ahhoz tartozó áramfejlesztővel bővült Nemesládony gépparkja. Az eszközöket néhány hónapja már használják, így az eddigi tapasztalatait is megoszthatta Rubóczkiné Börczy Viktória polgármester a hivatalos átadón. Mint mondta, könnyebbé, gyorsabbá vált a közterületek rendben tartása. A feladatot megbízási szerződéssel, illetve gyakran társadalmi munkában látják el a faluban. Szólt arról is, ilyen mértékű beruházást önerőből nem tudna finanszírozni az önkormányzat, nagy segítség a kistelepüléseknek a kormány Magyar falu programja. Elárulta: most is adtak be pályázatot, a játszóteret szeretnék felújítani a település legkisebb lakóinak örömére. 

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője az átadón emlékeztetett: a Magyar falu programban falubusz beszerzésére korábban már sikeresen pályázott Nemesládony, továbbá jutott forrás a temető es az orvosi rendelő felújítására is. Reméli, ezek a gépek, eszközök valóban a település rendezettségét szolgálják majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában