Tizenhat páros indult

2022.10.05. 17:31

Horgászat az integráció jegyében - sport- és fogyatékkal élő hobbihorgászok párban foglalták el a stégeket - fotók

Múlt héten az eső miatt elmaradt, tegnap napsütésben rendezték meg az integrált horgászversenyt a Csónakázó tavon: sport- és fogyatékkal élő hobbihorgászok párban foglalták el a stégeket.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Bár a szél nem kifejezetten a horgászok barátja, ezúttal semmi nem szegte a résztvevők jókedvét: többen már összeszokott párosként érkeztek, a többieket sorsolás útján választották ki egymás mellé. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2016-ban rendezte meg először a már hagyományosnak tekinthető integrált horgászversenyt. – Azóta már többen beszámoltak róla: teljesen lefoglalja, leköti a pecázás azokat is, akik figyelemzavarral küzdenek vagy nehezen koncentrálnak a hétköznapokban.  

 

Ha pedig valami a horogra akad, ugyanolyan őszinte a mosolyuk és az örömük, mint bárki másé – fogalmazott Puskás Norbert, a szervezet elnöke. Hozzátette: - A sport népszerűsítése mellett szeretnénk évről évre lehetőséget biztosítani azoknak, akiket érdekel a pecázás, de körülményeik nem engedik, hogy egyedül látogassanak ki a horgászhelyekre. Ezúttal 16 páros indult a barátságos versenyen, a fogyatékkal élőket családtagjaik mellett a Vas Megyei ÉFOÈSZ Egyesület munkatársai is elkísérték. A sporthorgász egyesület gondoskodott a megfelelő eszközökről és az etetni valóról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában