Megyei Prima díj 2022

2022.10.27. 07:00

Hulladékból új termék: a 2022. év Megyei Vállalkozója Lenkei-Faragó Gyula ügyvezető - videó

Továbbra is szavazásra buzdítjuk olvasóinkat, akik a megyei Prima Közönségdíjasra és az Ifjúsági Különdíjasra voksolhatnak november 2-áig. Bemutatjuk a többi díjazottakat is, akiknek elismeréséről a VOSZ vasi szervezete döntött.

Merklin Tímea

Lenkei-Faragó Gyula ügyvezető

Lenkei-Faragó Gyula mérnök, a Len-Fa-MÉH Kft. ügyvezetője tevékenységét 31 éve meghatározza a tudatos környezetvédelem, az újrahasznosításra törekvő hulladékgazdálkodás és -kereskedelem, ezért javasolták a 2022. év Megyei Környezetvédelmi Vállalkozója díjra. Lenkei-Faragó Gyula 1949-ben született Budapesten, erdészszakmát és faipari mérnöki diplomát szerzett. A rendszerváltás után sodorta az élet az Észak-dunántúli MÉH Zrt.-hez, vezette a vállalat szombathelyi, sárvári telepét, tagja volt az igazgatótanácsnak és részese a privatizációjának. 2003-tól magánvállalkozásban folytatja a tevékenységet. Saját tulajdonú hulladékgazdálkodó cége a Len-Fa-MÉH, amelynek ügyvezetője Sárváron. Ami másnak hulladék, az nekünk másodnyersanyag, amiből ismét új termék készülhet, és az enyészet helyett újra bekerülhet az ipari körforgásba. Mindannyiunk jövője múlik azon, hogy a környezetünk védelmére az eddiginél nagyobb figyelmet fordítsunk – vallja Lenkei-Faragó Gyula, akinek szívügye a másodnyersanyagok begyűjtése, szelektív kezelése, visszairányítása a feldolgozási láncba. 

Az ipari termelésben keletkező maradékból és a háztartások amortizációs hulladékából, a vas és nem vas fémhulladékból, a papírból, műanyagból és az elhasználódott akkumulátorokból újra értékes termékek készülhetnek. Ehhez szakértő hulladékgazdálkodásra, csapatmunkára van szükség; a Len-Fa-MÉH Kft. ma tíz embernek ad munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában