Tisztelet

2022.10.06. 10:27

Idősek hete Sárváron: fitnesz, műsor, támogatások

Pajor András

Az önkormányzat támogatásáról biztosította a város idős lakóit Kondora István polgármester

Forrás: Pajor András

Az idősek világnapja alkalmából a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ hagyományosan megrendezett őszköszöntő rendezvénysorozatának részeként szerveztek ünnepséget. A további napokon a szépkorúakat várta gyógytornász közös mozgásra a Csónakázótónál lévő fitneszparkba, volt előadás az egészséges életmódról és a bizalompótlásról, valamint  gyümölcsösédesség-kóstolás is.

A gondozási központ idős klubjának tagjait az ünnepségen Barasics Katalin intézményvezető-helyettes köszöntötte. Az idősek világnapja jó alkalmat kínál arra, hogy kifejezzük tiszteletünket az idős emberek iránt és felülvizsgáljuk az irántuk tanúsított gondoskodásunkat – hangzott el. Rövid műsort adott Monostori Patrik, a Ma’ mint ’Ti Színjátszó Csoport tagja.

– A város szépkorú polgárai megnyugodhatnak, hisz továbbra is nagy figyelmet fordít rájuk a kormány és az önkormányzat – emelte ki ezt követően beszédében Kondora István polgármester. Az érintettek kapnak az államtól nyugdíjprémiumot, korrekciót és 13. havi ellátást. Az egyedi fűtésű lakások támogatásának havi összegét kétszeresére, tízezer forintra emelte az önkormányzat.

– Ez a fűtési szezonban 50.000 forint összegű támogatást eredményez, emellett a város fenntartja az eddigi lakhatási támogatásait is – mondta el Sárvár idős lakóinak Kondora István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában