Nemes gesztus

2022.10.14. 12:36

Ingyen odaadja tolókocsiját a szombathelyi Tóth Tibor, aki súlyos balesete után állt talpra

Ingyen odaadja első tolókocsiját Tóth Tibor, akit a felesége talpra állított egy két évvel ezelőtt történt súlyos baleset után.

Merklin Tímea

Forrás: Unger Tamás

Csak vegetációra volt kilátása Tibornak, de ma már járni tud a súlyos baleset után, amelyben szilánkokra tört a fél feje. Mint azt megírtuk, 2020-ban leesett egy négyméteres létráról, utánazuhant egy beton falelem, és összezúzta a koponyája jobb felét. A munkahelyi baleset az ausztriai Welsben történt, Tibort Bécsben műtötték. A sérülése olyan súlyos volt, hogy örökre ágyban fekvő beteg lehetne, de a felesége, Ildikó nem hagyta annyiban. 

Hazahozta a súlyosan sérült férjét, és 24 órában maga ápolja, gondozza, fejleszti, rehabilitációra viszi, szakembereket hív hozzá. Tibor sokat edz, fejleszti az izmait, hogy elbírják a testét. Ildikó és a gyógytornász a járást tanítják. Kapott egy háromkerekű biciklit is. Első terepjáró, rehabilitációs (fejtámaszos, asztallapos) tolókocsija nagyon jó állapotban van, milliókat ér, de már nincs rá szüksége. Elhatározták, hogy odaajándékozzák egy rászorulónak, olyannak, aki egyedül nem tud megülni. 

– Szeretném, ha jó helyre kerülne, ezért rövid bemutatkozó leveleket várok, azokból szeretném kiválasztani, hogy ki kapja majd – mondta Tóth-Bánóczy Ildikó, akit a közösségi oldalon lehet megtalálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában